FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić: 2010. protekla u znaku borbe protiv korupcije

Autor: dspo
PULA, 20. prosinca 2010.(Hina) - Predsjednik Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić rekao je na današnjemu predblagdanskom druženju s novinarima u Puli da je 2010. protekla u znaku snažne borbe protiv korupcije, koja se razmahala.

"Naša je stranka još devedesetih godina zagovarala borbu protiv korupcije, a ona se očito sada razmahala", istaknuo je Jakovčić, dodajući da je za Hrvatsku dobro što je bivši premijer Ivo Sanader uhićen i osumnjičen za kaznena djela.

Pozvao je DORH i USKOK da istraže, kako je rekao, sve moguće slučajeve korupcije u Istri koji pune medije. "Njih pozivam kako bih pokazao da oni koji se bave politikom u Hrvatskoj nisu svi isti, da se ne ponašaju isto i da su im različiti ciljevi", poručio je Jakovčić.

Ustvrdivši kako je svjestan da se tzv. kukuriku koaliciji na temelju mnogih istraživanja predviđa pobjeda na idućim parlamentarnim izborima, predsjednik IDS-a je rekao kako građani Hrvatske očito žele promjene koje će preobraziti ovu zemlju.

"To žele ne iz romantičarskih razloga, kao što je to bilo 2000., već iz tvrde i realne potrebe da se izađe iz duboke ekonomske krize", rekao je Jakovčić.

Dodao je kako IDS želi sudjelovati u novoj vladi te dijeliti odgovornost upravljanja državom u kojoj "neće biti mjesta za korupciju". Još je jedanput ponovio kako je dobro što je Hrvatska podijeljena u dva bloka, liberalno-socijalni i konzervativno-demokršćanski, što će, po njegovu mišljenju, biračima olakšati da se opredijele za konkretne političare i programe.

Uoči današnjega predblagdanskog druženja u IDS-u, Ivan Jakovčić je kao istarski župan održao konferenciju za novinare na kojoj je ponovio da se Istarska županija, unatoč teškoj gospodarskoj krizi, "neće predati, nego će učiniti sve da loša vremena pretvori u bolja".

"Iduća godina obojena je ulaskom u realizaciju programa Brijuni Rivijera, mogućnosti izgradnje nove bolnice u Puli te doma za umirovljenike, škole i dvorane kako bi se ojačala socijalna infrastruktura", rekao je Jakovčić, dodajući kako su ostvarenje trajne pune zaposlenosti u Istri te trajne konkurentnosti istarskoga gospodarstva dva osnovna cilja u budućem razdoblju.

(Hina) xdspo yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙