FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Valamar namjerava dati ponudu za preuzimanje Dom holdinga

Autor: dduk
ZAGREB, 17. siječnja 2011. (Hina) - Valamar Grupa izvijestila je danas putem Zagrebačke burze o namjeri objavljivanja ponude za preuzimanje Dom holdinga.

U obavijest o namjeri objavljivanja ponude za preuzimanje Valamar navodi da djeluje zajedno sa društvom Epima.

Valamar i Epima raspolažu s ukupno 3.734.324 dionice, što predstavlja 50,01 posto od ukupnog broja dionica. Budući da Dom holding ima 360.172 vlastitih dionica iz kojih prava miruju, Valamar i Epima u trenutku objavljivanja obavijesti raspolažu ukupno sa 52,54 posto od ukupnog broja glasova.

Od ukupnog broja dionica i prava glasa Valamar ima 2.602.709 dionice, što predstavlja 34,86 posto od ukupnog broja dionica odnosno, uzimajući u obzir vlastite dionice, 36,62 posto od ukupnog broja glasova. EPIMA je imatelj 1.131.615 dionica što predstavlja 15,15 posto od ukupnog broja dionica odnosno, uzimajući u obzir vlastite dionice, 15,92 posto od ukupnog broja glasova.

Zagrebačka burza je ocijenila da Valamarova obavijest o namjeri objavljivanja ponude za preuzimanje sadrži informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionice Dom holdinga pa je obustavila trgovanje tom dionicom danas u razdoblju od 12,25 do 14,30 sati.

To razdoblje prema procjeni Burze dovoljno je za stjecanje uvjeta za fer i pravično trgovanje jer se može pretpostaviti da će po njegovu isteku svi ulagači raspolagati informacijama potrebnim za donošenje racionalnim investicijskih odluka.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙