FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina o razvoju PGŽ-a

Autor: sjun
RIJEKA, 17. siječnja 2011. (Hina) - Razvoj dinamičnoga gospodarskog okružja, uravnotežen regionalni razvoj, razvoj ljudskih potencijala i zaštita prirode i okoliša, glavni su strateški ciljevi u nacrtu prijedloga razvojne strategije Primorsko-goranske županije za razdoblje od 2011. do 2013., najavio je na tiskovnoj konferenciji župan Zlatko Komadina.

Četiri prioriteta glavnoga strateškog cilja, razvoja gospodarskog okružja, jesu: razvoj gospodarstva, povećanje njegove konkurentnosti, razvoj malog i srednjeg poduzetništva i razvoj tržišta radne snage, rekao je župan. Naglasio je da je razvojna strategija, koja će biti predstavljena na sljedećoj županijskoj skupštini, rađena u skladu s opredjeljenjem županije i nastojanjima da se ona uskladi s djelatnostima važnima za njezin geostrateški položaj.

„Razvoj prometnog pravca i logistike, razvoj prerađivačke industrije, posebice brodogradnje i drvoprerađivačke djelatnosti te turizma i energetike, strateški su ciljevi na temelju kojih bi županija trebala stvarati dodanu vrijednost i zapošljavati ljude“, naglasio je župan.

Zamjenik župana Vidoje Vujić kazao je da strategija sadrži i pokazatelje, tj. indekse razvijenosti koji su bitni, jer uz njihovu pomoć županije „povlače“ sredstva iz EU-a. Prosjek razvijenosti PGŽ-a je 125 posto državnog prosjeka, a u bazi je 995 nominiranih projekata. Razvojni projekti uglavnom se odnose na komunalije, gospodarstvo, okoliš i energetiku.

Župan Komadina osvrnuo se i na problem revitalizacije Zračne luke Rijeka. „Hrvatskoj turističkoj zajednici usmjerena su 4,400.000 kuna u sustav udruženog oglašivanja kvarnerskoga zračnog odredišta. Predloženi su novi zračni prijevoznici - osim Croatia Airlinesa i Ryanaira - i prijevoznici iz Švedske, Latvije i Rumunjske. Ako se ostvari sve što smo oglasili, povezat ćemo riječku zračnu luku s Londonom, Stockholmom, Rigom, Goeteborgom, Bukureštom i Moskvom. Broj putnika bi se povećao na 100.000 na godinu (sad samo 50.000) i tako bi se dosegnula donja granica rentabilnosti zračne luke“, zaključio je Komadina.

(Hina) xsjun yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙