FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australija: poplave na jugu, na sjeveroistoku traže mrtve

Autor: bnov
HORSHAM, 17. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Stanovnici malih gradova na jugu Australije pokušali su se u ponedjeljak zaštititi od bujica vrećama s pijeskom, a na sjeveroistoku spasioci još traže tijela u mjestima koja su pogodile bujice.

Pošto su izazvale najteže poplave unazad 40 godina na sjeveroistoku zemlje, obilne oborine zaprijetile su gradićima u saveznoj državi Victoriji na jugu Australije.

Horsham, smješten 300 km sjeverozapadno od glavnog grada te države Melbournea, mogao bi postati žrtvom poplava na jugu, gdje je već 40-ak sela jako stradalo pod vodom.

"Ovdje se očekuje poplava kakva se može vidjeti jednom u 200 godina", izjavila je glasnogovornica spasilačke službe države Victorije.

Stanovnici Horshama (14.200) pokušali su zaštititi 500 osjetljivijih kuća, dodala je.

Rijeka Wimmera, koja dijeli grad na dva dijela, trebala bi dosegnuti najvišu razinu s ponedjeljka na utorak, objavila je glasnogovornica.

Prošli je vikend približno 3500 stanovnika u Victoriji napustilo domove, a 1400 kuća je poplavljeno, po podatcima vlasti te države.

Na sjeveroistoku zemlje, u saveznoj državi Queenslandu, najmanje 20 osoba poginulo je u početku prošlog tjedna kad se bujica stuštila ulicama mjesta nizvodno od Brisbanea, po najnovijim podatcima od ponedjeljka.

Spasioci su nastavili pretraživati ruševine sela u Lockyer Valleyju.

Ukupno je u poplavama u više od mjesec i pol dana u Australiji poginula 31 osoba.

(Hina) xbnš ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙