FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Farkaš pozvala branitelje da ih ne vode političke struje

Autor: tdel
ZAGREB, 14. siječnja 2011. (Hina) - Predstavnica jedne od udruga žena sudionica Domovinskog rata Zdenka Farkaš pozvala je danas hrvatske branitelje da ne daju da ih vode ove ili one političke struje, jer svi zajedno moramo graditi Hrvatsku te da zatraže prijem kod predsjednice vlade Jadranke Kosor i zajedničkim snagama riješe sve probleme koji se daju riješiti.

"Bili su hrabri, svoje su živote žrtvovali za našu Domovinu i neka nađu snage, budu mudri i traže da im politika maksimalno pomogne u svim tim rješenjima. Neka se ne daju da ih vode ove ili one političke struje, jer svi zajedno moramo graditi Hrvatsku", izjavila je Farkaš novinarima nakon sastanka s premijerkom Kosor kojoj su danas u Banskim dvorima predstavnice žena dragovoljaca Domovinskog rata uručile nagradu "Hrvatska ruža".

Napominjući kako su "svi zaboravili hrvatsku ženu" redateljica dokumentarnog filma "Ruže hrvatske" Shenide Bilalli istaknula je da su tu nagradu premijerki Kosor dodijelili za njen rad s prognanicima, rad u izgradnji hrvatske države te njenom vođenju Hrvatske u Europsku uniju. "Želimo da se ta nagrada nastavi i dodijeli svim ženama za njihov rad u bilo kojoj domeni te time da privilegija ženi i njenom pravom mjestu u društvu", kazala je Bilalli.

Na novinarski upit o slučaju vukovarskog branitelja Tihomira Purde, predsjednica udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski (NDH) Slavica Hruškar pozvala je bivšeg i sadašnjeg hrvatskog predsjednika, Stjepana Mesića i Ivu Josipovića, da javno kažu kakve je Hrvatska popise mijenjala s Republikom Srbijom te tko je arhivsku građu i transkripte slao u Den Haag i Srbiju.

Pozvala je sve koji su Srbiji dostavljali popise branitelja da to javno kažu. Hruškar je dodala kako je njezina udruga u Vinkovcima pokrenula inicijativu za ukidanje abolicije Vojislavu Stanimiroviću, koji danas sjedi u Hrvatskom saboru.

Osudila je i dolazak srbijanske ministrice pravde u Hrvatsku, a pogotovu njezinu najavu amnestije za hrvatske branitelje. "Pa na Hrvatsku je izvršena agresija. "Kakva amnestija za nas hrvatske branitelje, to je suludo. To je druga vrsta politike koja ne pripada Markovu trgu", rekla je Hruškar.

Upitana o sutrašnjem mirnom prosvjednom skupu branitelja protiv njihova progona Hruškar je odgovorila kako će biti na njemu. Izrazila je žaljenje što je dio branitelja krivim informacijama i argumentima izmanipuliran protiv premijerke Kosor.

(Hina) xtdel yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙