FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osam proizvođača parketa na sajmu BAU u Muenchenu

Autor: tper
ZAGREB, 14. siječnja 2011. (Hina) - Na najvećem europskom sajmu graditeljstva BAU u Münchenu, koji će se održati od 17. do 22. siječnja, u organizaciji Drvnog klastera predstavit će se i osam hrvatskih proizvođača parketa.

Na sajmu u Muenchenu predstavit će se Parketi Požgaj, DIN Novoselec, PAN parket, Drvoproizvod, DIP Karlovac, Lipa, PANA i Exportdrvo.

Hrvatske tvrtke će izložiti kvalitetne drvene podne obloge, na bazi slavonskog hrasta, navodi se u priopćenju Drvnog klastera.

Hrvatski izvoz prema tržištima koja su pokazala znakove oporavka pokazao se vrlo značajnim u posljednjih šest mjeseci, a očekivanja hrvatskih tvrtki od izvoza u Njemačku su i dalje vrlo velika, navode u Drvnom klasteru.

Drvoprerađivači tradicionalno izvoze u zemlje EU, a Njemačka je jedno od glavnih tržišta za plasman konkurentnih proizvoda hrvatskog drvnog sektora i šumarstva.

Ciljana publika hrvatskih izlagača-parketara su uvoznici, veletrgovci, ali i projektanti na bavarskoj, odnosno njemačkoj razini koji nažalost još uvijek vrlo slabo poznaju naše drvne proizvode, a često se isti poistovjećuju sa masovnim proizvodima sa Istoka Europe, nerijetko niske kvalitete i niskih cijena, ističu u Drvnom klasteru.

Na sajmu BAU u Muenchenu predstavit će se 1.900 izlagača iz više od 40 zemalja, a očekuje se da će sajam obići više od 210.000 posjetitelja.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙