FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Belje: pokrenut postupak pripajanja Mlinar Mlinarstva

Autor: tper
ZAGREB, 11. siječnja 2011. (Hina) - Tvrtke Belje i Mlinar Mlinarstvo izvjestile su putem Zagrebačke burze da su jučer sklopile ugovor o pripajanju Mlinar Mlinarstva Belju.

Time je pokrenut postupak pripajanja Mlinar Mlinarstva Belju, a vjerovnicima društava koji sudjeluju u pripajanju će se sukladno Zakonu o trgovačkim društvima dati osiguranje, ako se u tu svrhu jave u roku šest mjeseci od objavljivanja upisa pripajanja u sudski registar u koji je upisano društvo čiji su vjerovnici.

Vjerovnici društva preuzimatelja imaju to pravo samo ako mogu dokazati da je pripajanjem društava ugroženo ispunjenje njihovih tražbina, kaže se u priopćenju.

Kako društvo preuzimatelj (Belje) drži 100 posto poslovnih udjela Mlinar Mlinarstva, za pripajanje se ne traži odobrenje glavne skupštine Belja, navodi se u priopćenju.

Dioničari Belja čiji udjeli zajedno dosežu najmanje dvadeseti dio temeljnog kapitala društva mogu zatražiti sazivanje glavne skupštine koja treba odlučiti o davanju odobrenja za pripajanje.

(Hina) pp/xtp ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙