FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistanski ubojica tvrdi da je djelovao sam

Autor: rtom
ISLAMABAD, 10. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Navodni ubojica pandžabskog guvernera tvrdi da je djelovao sam bez potpore islamističke organizacije, objavila je u ponedjeljak policija u Islamabadu pošto je je ispitala osumnjičenika.

Mumtaz Kadri, 26-godišnji pripadnik elitne policijske postrojbe, ispalio je u utorak u Islamabadu 29 metaka u Salmana Tasera, upravitelja Pandžaba u čijoj je zaštiti bio.

"Mutaz Kadri snimio je svoje priznanje u kojem kazuje da je Salmana Tasera usmrtio sam, bez pomoći ikoje vjerske ili ekstremističke organizacije", rekao je zapovjednik policije u Islambadu i dodao da je Kadri član vjerske skupine Davat-e-Islami, no ona nije umiješana u ubojstvo.

Youtube je postavio snimku priznanja koja prikazuje nasmiješenog Kadrija kako policiji objašnjava "da, da, kazna za bogohulnika je smrt".

Pandžabski guverner ubijen je jer je zagovarao izmjenu zakona o svetogrđu, koju traži manji dio civilnog društva pošto je u studenome kršćanka Asia Bibi osuđena na smrt jer je navodno uvrijedila proroka Muhameda.

(Hina) xrt ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙