FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HČSP traži suspenziju odluke o aboliciji

Autor: dber
ZAGREB, 9. siječnja 2011. (Hina) - Iz Hrvatske čiste stranka prava (HČSP) priopćili su danas u povodu uhićenja hrvatskoga branitelja Tihomira Purde na granici pri ulasku u BiH, kako hrvatska vlast mora "suspendirati odluku o aboliciji svih srpskih zločinaca i pokrenuti protiv njih kaznene postupke i raspisati međunarodne tjeralice".

"Također, treba poništiti Sporazum o izručivanju koji je u lipnju 2010. potpisala sa Srbijom", navodi HČSP u priopćenju koje je potpisao predsjednik te stranke Josip Miljak.

"Hrvatska ako želi biti država i ako želi da ju poštuje međunarodna zajednica, i susjedne države osobito Srbija, mora povući odlučujuće poteze. Održavanje ovakvoga stanja psihoze, stalnih uhićenja i progona hrvatskih branitelja, nije više moguće, to mora odmah prestati", smatraju iz HČSP-a.

"Purdi i ostalim braniteljima naša kuknjava ne će pomoći, oni su ostavljeni na milost i nemilost bezumnoj politici koja je omogućila ovakav njihov beskrajni progon", navode u HČSP-u i tvrde, uz ostalo, kako "ta politika vuče svoje korijene iz 1996." kada je potpisana "abolicija za 12.500 srpskih zločinaca".

"Je li time zadovoljena pravna država, tako da se aboliraju agresori, a da se dan danas progone branitelji i još k tomu oni koji su prošli srpske logore", pita predsjednik HČSP-a Miljak. U priopćenju se, uz ostalo, podsjeća i kako je "Veselinu Šljivančaninu, krvniku s Ovčare" na Haaškom sudu kazna smanjena sa 17 na samo 10 godina" te da "za razaranje Vukovara i masovna ubojstva nitko od nalogodavaca nije odgovarao".

(Hina) pp/xbdj ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙