FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: spar
ZAGREB, 8. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat

SPLIT - Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na današnjoj je proslavi 21. godišnjice splitske organizacije HDZ-a pozvala na stabiliziranje stanja u stranci koja je, kako je rekla, u posljednjih godinu dana prošla kroz teške probleme i osjetila "puno gorkog okusa". "Naša je povijesna dužnost stabiliziranje temelja HDZ-a, jer je to povijesna stranka koju je stvarao Franjo Tuđman i koja je i ubuduće potrebna Hrvatskoj", kazala je Kosor. Naglasila je kako u „novoj knjizi“ HDZ-a svatko od 220.000 članova stranke "mora dokazati čast, poštenje, odanost i domoljublje". Ponovila je kako će HDZ provoditi Tuđmanovu politiku – „sve za Hrvatsku, a Hrvatsku ni za što“. Rekavši kako predizborna kampanja još nije počela, Kosor je naglasila da nema razloga za prijevremene izbore. Dodala je kako ulazimo u 2011. godinu - izbornu godinu, u kojoj će se nastaviti borba protiv korupcije, Hrvatsku će posjetiti papa Benedikt XVI., a također će se završiti pregovori s Europskom unijom. Pozvavši oporbu, spomenuvši posebice SDP, da se pridruže HDZ-u u "beskompromisnoj borbi" protiv korupcije, Kosor je istaknula kako će "borba protiv korupcije biti na svim razinama, u njoj nitko neće biti nedodirljiv". "Pozivam SDP i druge stranke da ne viču na nas (HDZ) kad se u Saboru spominju neki njihovi članovi koji su na različite načine vezani uz sumnjive poslove", kazala je. Upozorila je kako se mnogi deklarativno zauzimaju za borbu protiv korupcije, ali se protive da se ta brorba vodi i u "njihovom dvorištu". Kosor je kazala i kako u javnim poduzećima postoji strah od donošenja odluka i „potpisivanja“ dokumenata zbog kojih bi navodno ubuduće mogli odgovarati. "Nemojte strahovati, donosite odluke od HEP-a do HAC-a, a važno je da oni koji potpisjuju ne stavljaju sebi nešto u džep", kazala je premijerka Kosor.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je izvijestio kako će gradska uprava u ponedjeljak predložiti rješenje spornih problema oko Arene Zagreb kojim će se, kako je rekao, jamčiti trenutno rješenje situacije. U otvorenom pismu javnosti gradonačelnik Bandić pozvao je upravu hokejaškog kluba Medveščaka da neometano nastavi promotivne aktivnosti i pripreme oko utakmica u okviru regionalne hokejaške EBEL lige koje bi se trebale održati krajem siječnja u Areni. Gradonačelnik Bandić poziva i upravu Ingre da još danas otvori vrata Arene i u cijelosti je stavi u funkciju. "Unaprijed zahvaljujući na razumijevanju i vjerujući u ozbiljnost odgovornih ljudi u upravi Ingre i upravi Arene Zagreb, gradonačelnik očekuje da se od danas više neće dozvoljavati daljnja blamaža zagrebačkog i hrvatskog športa i narušavanje ugleda Grada Zagreba i Republike Hrvatske", stoji u otvorenom pismu. Konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o mogućnostima rješavanja spornih problema oko Arene Zagreb gradonačelnik Bandić je najavio za ponedjeljak u 9 sati u Gradskoj upravi. Po podatcima iz Medveščaka, za četiri hokejaške utakmice s klubovima iz Austrije i Slovenije, a čije je održavanje zbog "slučaja Arene Zagreb" došlo u pitanje, već je prodano oko 40.000 ulaznica od ukupno šezdesetak tisuća koliko ih je pušteno u prodaju.

RIJEKA - Dvadesetogodišnja studentica riječkog Filozofskog fakulteta, iz Vrbnika na otoku Krku, isključena je s tog Fakulteta zbog krivotvorenja indeksa. Odluku o isključenju krčke studentice s riječkog Filozofskog fakulteta zbog falsificiranja javne isprave donijelo je fakultetsko Stegovno povjerenstvo, u skladu s Pravilnikom o stegovnoj odgovornosti za studente. Tu je mjeru potvrdilo Fakultetsko vijeće, nakon što se studentica požalila na odluku fakultetskog Stegovnog povjerenstva koje joj je, zbog teške povrede studentske obveze, zabranilo nastavak studija na riječkom Filozofskom fakultetu, potvrdio je za "Novi list" dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci prof. dr. Predrag Šustar. Dvadesetogodišnja studentica je tijekom godinu i pol dana studiranja krivotvorila upisane potpise, ovjere i ocjene, položivši tek nekoliko kolegija, a protupravno je pokušala upisati i drugu godinu studija. Lažni indeks otkrila je službenica referade te o slučaju izvijestila Upravu riječkoga Filozofskog fakulteta. Policijska uprava primorsko-goranska je prije tjedan dana objavila kako su djelatnici Policijske postaje Krk dovršili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakinjom iz Vrbnika, i to zbog osnovane sumnje za počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave. Protiv nje podneseno je posebno izvješće riječkom Općinskom državnom odvjetništvu.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙