FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Niger: Otmičari Francuza locirani blizu Malija

Autor: vrad
NIAMEY, 8. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Otmičare dvojice francuskih državljana otetih u petak navečer u Niameyju locirale su blizu granice s Malijem nigerske sigurnosne snage koje su razmijenile vatru s njima, priopćila je u subotu nigerska vlada, a prenose svjetske agencije.

Pred novinarima u Niameyju, glasnogovornik vlade Laouali Dan Dah potvrdio je da su dvojica "francuskih državljana" bila oteta u petak navečer u središtu prijestolnice, javio je France Presse.

Rekao je da ne može objaviti identitet napadača, ali se sumnja da je posrijedi Al Kaida u islamskom Maghrebu (AQMI) koja djeluje u sahelo-saharskom pojasu, uz granicu s Nigerom, Malijem, Alžirom i Mauritanijom.

"Znamo njihov položaj", otmičari su "još na nigerskom teritoriju", rekao je Dan Dah.

"Sve glavne prometnice prema malijskoj granici su zatvorene", rekao je nešto ranije za agenciju France Presse vojni izvor koji nije htio otkriti identitet.

Dvojica Francuza otele su u petak navečer nepoznate "naoružane osobe s turbanima" na glavi koje su "govorile arapski", u jednom restoranu u Niameyju, rekli su svjedoci.

Ovo je prva takva otmica u Niameyju, koji se dosad smatrao sigurnim gradom, dvjestotinjak kilometara južno od malijske granice.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy potvrdio je u subotu da su dvojica francuskih državljana oteta u petak u Niameyju, prijestolnici Nigera.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙