FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Položeni vijenci na Zidu boli i na Krematoriju

Autor: aspa
ZAGREB, 20. prosinca 2010. (Hina) - Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić nazočio je danas predbožićnom okupljanju članova Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja zagrebačkom groblju Mirogoj te položio vijenac s predstavnicima Saveza kod spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli" na Mirogoju i kod Kenotafa - zajedničke grobnice neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Osim ministra Ivića i članova Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih na nazočili su i predstavnici raznih udruga iz Domovinskog rata.

Nakon odavanja počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, u crkvi Sveta Mati slobode služena je misa zadušnica za sve žrtve velikosrpske agresije te za nestale hrvatske branitelje, a tradicionalno predbožićno okupljanje završilo je zajedničkim ručkom članova Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja pristiglih iz svih krajeva Hrvatske.

Inače, u Republici Hrvatskoj još uvijek je nepoznata sudbina 1015 osoba, hrvatskih branitelja i civila koje se vode kao nestale od 1991./92. godine.

(Hina) xaš yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙