FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ddad
ZAGREB, 7. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati:

ZAGREB - Iako broj oboljelih od gripe iz dana u dan raste, epidemiolozi ističu da se zasad još uvijek radi o umjerenom valu epidemije, čiji se vrhunac očekuje u iduća dva tjedna, po završetku školskih praznika i s povratkom građana sa skijanja. Dosad su zbog komplikacija od gripe umrle dvije osobe, a prema riječima ravnatelja Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" prof. Antuna Beusa, na intenzivnom liječenju trenutno je pet osoba s teškim upalama pluća, a među njima su četiri žene srednje životne dobi. Kod oboljelih dominira virus H1N1, koji se pojavio lani i izazvao pandemiju, poznatu kao svinjska gripa. No, epidemiolozi ističu kako se radi o novom virusu humane gripe koji je ostao u cirkulaciji u cijelom svijetu te će u sezoni gripe dominirati i narednih godina. "Kako sezona gripe traje dva mjeseca te se završetak očekuje polovicom veljače, još ima vremena da se građani cijepe, a posebice je to važno za kronične plućne bolesnike, srčane bolesnike, one s dijabetesom i većom tjelesnom težinom, te bolesnike na kemoterapiji ", kaže prof. Kuzman.

ZAGREB - U prigodi blagdana Kristova rođenja danas je svečanu božićnu arhijerejsku liturgiju u zagrebačkom hramu Svetog Preobraženja predvodio mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cijele Italije Jovan Pavlović u zajedništvu sa svećenicima Zagrebačke eparhije. Na završetku liturgije pročitana je poruka patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja. U poslanici "Mir Božji - Hristos se rodi", Irinej poručuje da je Božić praznik mira i ljubavi, praštanja i mirenja, sloge i jedinstva. U ime tih božićnih bogočovječanskih duhovnih darova i vrijednosti pozvao je svu duhovnu djecu da žive i rade u duhu nepokolebljive vjernosti svojoj majci crkvi, njezinom jedinstvu, vjekovnom poretku i odlukama njezinih najviših i jedino nadležnih hijerarhijskih djela. "Nemojte dozvoliti da ikoga od vas zbunjuju neistine i zablude grube klevete pojedinaca i grupica koje vođene svojim sektaškim zabludama svjesno ili nesvjesno služeći neprijateljima crkve i vjere Kristove pokušavaju da ospore duhovni autoritet crkve i njezine zakonite hijerarhije i da ga zamijene lažnim autoritetom samoproglašenih vođa", navodi se u poruci. Božić je čestitao predvoditelj današnjeg slavlja mitropolit Jovan, napomenuvši okupljenim vjernicima da prigodom popisa stanovništva po vlastitoj savjesti upišu nacionalnost kojoj pripadaju ne stideći se svoje nacionalne pripadnosti.

ZAGREB - HSP dr. Ante Starčević usprotivio se odluci Srpskog narodnog vijeća (SNV) o dodjeli nagrade "Nikola Tesla" predsjedniku SDSS-a Vojislavu Stanimiroviću, a za doprinos razvoju srpskih institucija u Hrvatskoj. Po mišljenju te stranke, kako se navodi u današnjem priopćenju, takva odluka ima karakter klasične osmišljene provokacije upućene hrvatskoj javnosti, posebno obiteljima poginulih, nasilno odvedenih i nestalih hrvatskih branitelja te svim vukovarskim braniteljima. Vojislav Stanimirović kao abolirana osoba za ratni zločin, bivši ministar u tzv. Vladi RSK i čelnik SDSS-a poznat po svojim radikalnim i huškačkim izjavama najmanje je pozvana osoba kojoj je SNV mogao dodijeliti nagradu "Nikola Tesla", poručuje se u priopćenju. Ponašanje predsjednice vlade Jadranke Kosor, predsjednika republike Ive Josipovića, Vladimira Šeksa i drugih državnih dužnosnika koji su nazočili dodjeli nagrade Stanimiroviću, kao i odbijanje davanja bilo kakvog komentara na tu provokaciju, posebno je omalovažavajuće za sve hrvatske građane, a njihovo nereagiranje je tim sramotnije i teže ako se zna da se SNV financira iz državnog proračuna, poručuje se u priopćenju HSP dr. Ante Starčević.

ZAGREB - Zbog problema s prijamom nacionalnih televizijskih programa u Istri, uzrokovanim smetnjama iz Italije, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) pokrenula je inicijativu da se programi javne televizije HRT 1 i HRT 2 privremeno odašilju i u multipleksu D, na 29. kanalu, priopćeno je danas iz te agencije. Multipleks D, koji odašilje regionalne programe na 29. kanalu na području Primorsko-goranske i Istarske Županije, nema iskorišten puni kapacitet prijenosa programa. Podešavanjem odašiljačkog sustava ovim multipleksom je, pored postojećih regionalnih programa, moguće prenositi još dva programa.

Zbog toga je HAKOM uputio hitni zahtjev Agenciji za elektroničke medije kako bi mrežnom operatoru, tvrtki Odašiljači i veze, dozvolila privremeno uvrštenje programa javne televizije i u regionalni multipleks D predviđen za istarsko područje. Multipleks D osigurat će prijam programa javne televizije većem broju stanovnika Istre nego što je to trenutno moguće, s obzirom na i dalje prisutne smetnje iz Italije na 28. i 53. kanalu.

OSIJEK - Teško je ozlijeđen 57-godišnji radnik nakon pada s visine od 12 metara na gradilištu trgovačkog centra "Avenue Mall" u Osijeku, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava. Prilikom čišćenja građevinskog otpada na krovu budućega trgovačkog centra, jučer oko 7,30 sati, radnik je stao na plastičnu foliju, kojom je bio prekriven ventilacijski kanal te kroz ventilaciju pao na beton, s visine od oko 12 metara. Teško ozlijeđenom radniku, državljaninu Bosne i Hercegovine, liječnička pomoć pružena je u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙