FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Protupravno stekao 270.000 kuna

Autor: sjun
RIJEKA, 4. siječnja 2011. (Hina) - Zbog sumnje da je počinio kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti i krivotvorenje službenih isprava, službenici Odjela gospodarskog kriminala primorsko-goranske Policijske uprave podnijeli su Općinskome državnom odvjetništvu u Crikvenici posebno izvješće protiv 62-godišnjeg direktora jednoga trgovačkog društva.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 62-godišnji Zagrepčanin kaznena djela počinio od siječnja do kolovoza 2008. te da je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od 270.600 kuna na štetu trgovačkog društva iz Jadranova.

Tri je puta sa žiroračuna podigao ukupno 234.500 kuna gotovine, a da je o tome nije izvijestio vlasnika tvrtke niti je transakciju opravdao knjigovodstvom. Osim toga, s deviznog računa tvrtke, radi pokrića deviznih dnevnica i troškova, podigao je 36.100 kuna, a zatim je sastavio i službeno ovjerio 29 putnih naloga u kojima neistinito navodi razloge službenih putovanja u inozemstvo, stoji u službenom izvješću primorsko-goranske Policijske uprave.

(Hina) xsjun yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙