FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ntod
ZAGREB, 3. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - U Hrvatskoj je trenutno registrirano nekoliko stotina oboljelih od gripe, no posljednjih dana nisu zabilježeni teški slučajevi kojima je zbog komplikacija gripe ugrožen život, iako ima dosta bolesnika s bakterijskom i virusnom upalom pluća kao posljedicom gripe, doznaje se danas od Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Kroz ambulante Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" proteklih je dana dnevno prošlo više od 200-tinjak pacijenata s gripom, među kojima je bilo i djece i odraslih. "Bilo je i pacijenata s bakterijskim i virusnim upalama pluća koji su odmah hospitalizirani, no u intenzivnoj njezi zasad nema teških slučajeva kojima je ugrožen život", kazao je ravnatelj zarazne bolnice prof. Antun Beus, podsjetivši da bolničko liječenje treba svega oko 10-ak posto oboljelih, dok većina ljudi normalno gripu preboli kod kuće. Proteklih je dana u Nacionalnom laboratoriju za influencu potvrđeno novih 20-ak uzoraka s virusom gripe H1N1 koji potpuno prevladava u populaciji, no budući da zbog relativno malog broja oboljelih još uvijek nije nastupila ozbiljna epidemija građani se i dalje mogu cijepiti i tako zaštititi od gripe.

SPLIT - Dvoje djece od 11 i 16 godina ozlijeđeno je u nedjelju popodne u Solinu prilikom eksplozije petarde topovski udar. Šesnaestogodišnjaku je teško ozlijeđena šaka i prijeti mu amputacija prstiju, dok je 11-godišnjak lakše ozli.jeđen. Stariji dječak hospitaliziran je u Kliničkom bolničkom centru Split, doznaje se danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Dvojica dječaka jučer su oko 16,45 sati na solinskom igralištu pronašli pirotehničku napravu, aktivirali su je i u tom trenutku je eksplodirala. Policija je utvrdila kako je riječ o topovskom udaru. Tijekom proteklog blagdanskog razdoblja u sklopu akcije "Mir i dobro" splitska je policija oduzela oko dvije tisuće pirotehničkih sredstava, među kojima su i topovski udari i baklje. Unatoč toj policijskoj akciji koja se provodi svake godine, na širem području Splita je u aktiviranju pirotehnike ozlijeđeno šest osoba. Četvero od njih su djeca, a 16-godišnjak koji je nastradao u nedjelju u Solinu, najteže je ozlijeđen.

ZADAR - Pomorska policija spasila je noćas oko jedan sat kod otoka Ugljana mještanina iz Preka, na Ugljanu, čiji je nestanak prijavljen sinoć, izvijestio je jutros Državni centar 112. Nestala osoba isplovila je jučer ujutro barkom iz Preka na otoku Ugljanu prema otoku Molatu i nije se vratila. Županijski centar 112 Zadar sinoć je u 21 sat primio dojavu od građanina, kojom se traži pokretanje potrage za tom osobom. Obaviještena je pomorska policija, zadarska Policijska uprava i Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, a u potragu su se uključili i mještani Ugljana koji su pretraživali obalu. Pedeset minuta iza ponoći brod pomorske policije pronašao je nestalog kako pluta u čamcu ispred Sutomišćice, na otoku Ugljanu. Čamac s osobom uzet je u tegalj i odvučen u Sutomišćicu.

SISAK - Predsjednik Vijeća za ekumenizam i dijalog Hrvatske biskupske konferencije (HBK) sisački biskup mons. dr. Vlado Košić, uputio je čestitku za Božić pravoslavnim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve (SPC), Makedonske pravoslavne Crkve (MPC) i Bugarske pravoslavne Crkve (BPC) u Hrvatskoj. Mons. Košić čestitke je uputio episkopu zagrebačko-ljubljanskom o. Jovanu Pavloviću i episkopu gornjo-karlovačkom o. Gerasimu Popoviću iz SPC, zatim o. Naumu Ilievski, metropolitu strumičkom te o. Kirku Velinskom iz Makedonske pravoslavne crkve (MPC), kao i o. Emilu Cenovu Angelov svećeniku Bugarske pravoslavne Crkve (BPC) u Hrvatskoj iz BPC. Biskup Košić uputio je čestitke i sisačkom parohu o. Petru Olujiću, zaželjevši svima Božji mir i blagoslov te daljnju dobru suradnju među našim Crkvama, priopćeno je danas iz Sisačke biskupije.

DUBROVNIK - U dubrovačku luku Gruž danas je uplovio prvi brod na kružnim putovanjima u 2011. godini, brod MSC Magnifica, kojim je na novogodišnjem krstarenju doputovalo 3.000 putnika i 1000 članova posade. Nakon Dubrovnika brod će otputovati u Veneciju. MSC Cruises prvi je brodar koji Dubrovnik posjećuje tijekom cijele zime, pa će u siječnju i veljači imati po tri uplovljavanja, a u ožujku taj će se broj povećavati te će tijekom ove godine brodovi ove kompanije Dubrovnik posjetiti oko 90 puta. Tijekom protekle 2010. godine brodovi kompanije MSC Cruises Dubrovnik su posjetili više od 90 puta i njima je doputovalo oko 250.000 gostiju.

ZAGREB - U zagrebačkom naselju Jankomir rano jutros u osobnom automobilu pronađen je mrtav 59-godišnjak koji je nestao prije 20-ak dana, doznaje se u policiji. Na tijelu muškarca nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt. Pronašli su ga policajci jutros oko 4,45 sati u automobilu "daihatsu sharade" zagrebačkih registracijskih oznaka. Nestanak pokojnika prijavljen je 15. prosinca 2010.

(Hina) xntod ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙