FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada prihvatila Prijedlog horizontalnih i vertikalnih revizija za 2011.

Autor: npav
ZAGREB, 30. prosinca 2010. (Hina) - Hrvatska vlada na zatvorenom je dijelu današnje sjednice prihvatila Prijedlog horizontalnih i vertikalnih revizija za 2011. godinu kojim se predlaže da se revizija provede u Ministarstvu obrane, Ministarstvu unutarnjih poslova i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa te da se sklopi sporazum s Ministarstvom financija o provođenju horizontalne revizije i dostavljanju revizijskih izvješća, u cilju dobivanja općeg pregleda kontrolnih mehanizama u procesu strateškog planiranja.

Vlada je prihvatila i Izvješće o provedbi Akcijskog plana za ostatak priprema za usklađivanje zakonodavstva i međunarodnih ugovora s pravnom stečevinom Europske unije za poglavlje 30. - Vanjski odnosi, za razdoblje od 1. lipnja do 1. prosinca 2010. godine.

Naime, Republika Hrvatska obvezala se svakih šest mjeseci dostavljati Europskoj komisiji Izvješće o provedbi Akcijskog plana za ostatak priprema u smislu zakonodavstva i usklađivanja međunarodnih ugovora s pravnom stečevinom Europske unije za Poglavlje 30. - Vanjski odnosi. U Izvješću je dan pregled usklađivanja pravnih akata s pravnom stečevinom, potrebne akcije, predviđeni datumi i jačanje administrativnih kapaciteta, navodi se u Vladinom priopćenju.

Prihvaćeno je Izvješće o aktivnostima iz Akcijskog plana za realizaciju ciljeva i mjera predviđenih Strategijom razvoja sustava unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru Republike Hrvatske za razdoblje lipanj 2009. - prosinac 2011. godine, koje daje temeljit pregled aktivnosti iz navedenog Akcijskog plana.

Također, prihvaćen je Prijedlog Akcijskog plana za razvoj financijskog upravljanja i kontrola za ministarstva i izvanproračunske zavode. Navedenim Prijedlogom zadužuju se institucije koje imaju obvezu provođenja mjera sadržanih u Akcijskom planu da iste provedu, sukladno predviđenim rokovima.

Na sjednici je izmijenjena i dopunjena Uredba o viznom sustavu, kojom se ukida viza za državljane Albanije, kao i za nositelje putnih isprava izdanih na području Tajvana, Narodna Republika Kina. Također, ukida se viza za nositelje diplomatskih i službenih putovnica Gruzije prema načelu uzajamnosti, s obzirom da je Gruzija ukinula vizni režim za državljane Republike Hrvatske te slijedom politike jačanja i unaprjeđenja svekolikih bilateralnih odnosa s tom državom, priopćeno je iz Vlade.

(Hina) xpp/xrkor ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙