FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oproštajni prijam za konzula Rustica

Autor: dsil
RIJEKA,28. prosinca 2010.(Hina) - U povodu odlaska na novu dužnost dosadašnjega glavnog konzula Republike Italije u Rijeci Fulvija Rustica, u oproštajni su ga posjet primili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić-Bukovac.

Mandat Fulvija Rustica u Rijeci, rečeno je, obilježen je mnogim aktivnostima na poboljšanju odnosa između Rijeke i Italije te je za svoje zasluge ove godine dobio Zlatnu plaketu "Grb Grada Rijeke".

Fulvio Rustico najavio je dolazak gradonačelnika Trsta i Rima u siječnju ili veljači, čime će se produbiti suradnja tih gradova s Rijekom.

Rustico je istaknuo da je njegov mandat u Rijeci iznimka u diplomaciji jer obično traje četiri godine, a on je ostao dulje od pet godina. Rezultat su mnogi prijatelji koje je stekao te će, kako je rekao, ostati dragovoljni veleposlanik Rijeke gdje god bude djelovao.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je da je Fulvio Rustico učinio više od osnovnog zadataka diplomata da njeguje dobre odnose sa zemljom u kojoj obnaša dužnost, pri čemu je istaknuo da je pridonio uspostavi mnogih veza talijanskih gradova s Rijekom, poput nedavno uspostavljene suradnje s Rimom i Trstom te ulaganjima u osnovno i srednje školstvo u Rijeci.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙