FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan Novogodišnji koncert riječkog HNK

Autor: nles
RIJEKA, 27. prosinca 2010. (Hina) - Prvi u nizu od tradicionalnih Novogodišnjih koncerata Hrvatskog narodnog kazališta "Ivana pl. Zajca" za ovu godinu u izvedbi orkestra riječke Opere i pod dirigentskim vodstvom Nade Matošević održan je večeras.

Osnovni dio programa svakog dosadašnjeg Novogodišnjeg koncerta riječkoga HNK zauzimaju skladbe obitelji Strauss pa je tako i ove godine veći dio koncerta posvećen valcerima i polkama Johanna Straussa mlađeg. Među njima bili su "Par Force", "Champagne", "Unter donner und blitz (Ispod gromova i munja)". Uz Straussove, izvedena su i uvertira operi "Lijepa Galatea" Franza von Suppéa i baletna suita "Coppelia" Lea Delibesa.

Mlada sopranistica riječke Opere Marijana Radić otpjevala je ariju Margarete "Ah, je ris" iz "Fausta" i "Je veux vivre" iz "Romea i Julije" Charlesa Gounoda te "Les filles de Cadix (Djevojke iz Cadiza)" Lea Delibesa.

Za kraj koncerta je ostavljen "Radetzky marša" Johanna Straussa starijeg.

Novogodišnji koncert se prvi put našao na repertoaru riječkog HNK 30. prosinca 1982. godine. Ubrzo je koncert, u posebno svečanom blagdanskom ozračju, postao jedan od najomiljenijih i najposjećenijih kazališnih programa te se i broj njegovih izvedbi u ovih 28 godina postojanja povećao. Ove godine će koncert biti izvođen četiri večeri za redom do 30. prosinca.

(Hina) xdsil yln

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙