FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačić: rekonstrukcija vlade zakasnila

Autor: tdel
ZAGREB, 27. prosinca 2010. (Hina) - Predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) Radimir Čačić ocijenio je danas, komentirajući predložene promjene u vladi, da se s njezinom rekonstrukcijom zakasnilo najmanje godinu dana te da je pitanje bi li se i tada moglo išta učiniti.

Čačić je rekao da iz vlade odlaze tri ministra koja su, po njegovim riječima, duboko povezana s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, a posebno ministri kulture i obrane - Božo Biškupić i Branko Vukelić.

Ocijenio je da ministri koji dolaze - "i kad bi imali reference, biografije, snagu i sposobnost - ne bi mogli učiniti ništa" jer je izglasovan proračun po kojem se i "dalje povećava javna potrošnja, a ništa se ne potiče u gospodarstvu".

"HDZ nema rješenja, a ovo je još jedan od pokušaja da se barem u javnosti stvori dojam da se nešto čini", ocijenio je Čačić.

Dodao je da je u tom kontekstu dolazak većinskoga vlasnika i predsjednika Uprave "Pastor Grupe" Domagoja Ivana Miloševića za vladina potpredsjednika za investicije "širenje lažnog optimizma".

Istaknuo je kako osobno o njemu nema ni negativno ni pozitivno stajalište, "kao ni procjenu njegovih sposobnosti". "I kad bih ih imao, šteta bi bilo dovesti ga u poziciju u kojoj on ne može, nekoliko mjeseci ili najviše godinu dana prije smjene vlasti, učiniti ništa", rekao je.

Predsjednik HNS-a drži da su afere, "negativni imidž i loš rezultat kriterij za odlazak ministara", a, nažalost, "kriterij za dolazak ljudi nije mogućnost i sposobnost da se nešto napravi".

Na novinarsko pitanje misli li da će "ruka pravde sustići, protiv njegove volje, smjenu ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmetu", predsjednik HNS-a odgovorio je kako nije na njemu da procjenjuje što će pravosuđe u Hrvatskoj učiniti.

"Jako dobro za ovu zemlju je da je pravosuđe počelo postajati nezavisni sustav. Sve što se u Hrvatskoj treba dogoditi na raščišćavanju kriminala i korupcije nadam se da će se dogoditi relativno brzo i da ćemo se tada okrenuti suštinskim problemima - zapošljavanju i rastu gospodarstva", rekao je Čačić.

(Hina) xtdel ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙