FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor za noćni rad sveučilišne knjižnice

Autor: dspo
PULA, 27. prosinca 2010.(Hina) - U Puli je danas potpisan ugovor o sufinanciranju produljenja radnog vremena Sveučilišne knjižnice Sveučilišta "Jurja Dobrile" u Puli.

Riječ je o pokusnom projektu noćnog rada knjižnice od 20 do 24 sata koji počinje u siječnju.

Procijenjeno je da će troškovi za godinu dana trajanja tog projekta iznositi 115 tisuća kuna, a ugovor su danas potpisali istarski župan Ivan Jakovčić, pulski gradonačelnik Boris Miletić, rektor Robert Matijašić i predstavnik Studentskog zbora.

Rektor Matijašić istaknuo je da je sveučilište objeručke prihvatilo zamisao inicijativnog odbora jer je, kako je rekao, to snažan poticaj za studente koji se i na taj način mogu obrazovati i učiti.

"Svi žele da se sveučilište razvija jer će Pula tako postati još jači studentski grad", naglasio je rektor, dodavši kako će Istarska županija, grad Pula, Sveučilište "Jurja Dobrile" i Studentski zbor za taj projekt izdvojiti po 25 tisuća kuna.

Istarski župan Ivan Jakovčić je, izrazivši zadovoljstvo tom studentskom inicijativom, najavio za početak iduće godine razgovor s pulskim studentima o budućnosti Istre u idućih 10 do 15 godina.

"Grad Pula je do sada u nekoliko navrata pridonio razvoju sveučilišta i provedbi drugih kulturnih projekata", poručio je gradonačelnik Miletić.

Pulska Sveučilišna knjižnica će se, zahvaljujući toj inicijativi, pridružiti Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te onoj u Rijeci, koje su prije nekoliko godina uvele tu vrstu usluge.

Inače, inicijativni odbor proveo je anketu među pulskim sveučilištarcima u kojoj je od 410 ispitanika 88 posto poduprlo zamisao o produljenju radnog vremena knjižnice.

(Hina) xdspo ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙