FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan: U napadu vojnih snaga ubijeno 40 pobunjenika

Autor: mhaj
PEŠAVAR , 25. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Najmanje 40 pakistanskih militanata ubijeno je tijekom vojnog helikopterskog napada na područje u kojemu žive pakistanska plemena, izvijestili su u subotu dužnosnici.

Snage sigurnosti izvele su operaciju u području Mohmand koje graniči s Afganistanom, u znak odmazde na koordinirani napad pobunjenika na šest vojnih kontrolnih postaja u petak, tijekom kojih je ubijeno jedanaest pripadnika vojnih snaga. Dužnosnici vojnih snaga potvrdili su informaciju o broju poginulih, preciziravši kako su napadi izvedeni u područjima oko sela Baizai i Lakro.

Ovo je drugi smrtonosni napad u Pakistanu u subotu. Najmanje su 42 osobe ubijene su u subotu u napadu bombašice samoubojice na centar za raspodjelu humanitarne pomoći na sjeverozapadu zemlje.

Oko 300 osoba okupilo se u subotu ispred središta za raspodjelu humanitarne pomoći UN-a u gradu Karu u trenutku napada žene samoubojice odjevene u burku. Ubijeno ih je najmanje 42, po podacima iz mjesne bolnice, a ranjeno sedamdesetak.

Kar je gradu u okrugu Badžur, u sjeverozapadnom području uz granicu s Afganistanom, u kojem se vladine snage bore s militantima Al-Kaide i talibanima.

(Hina) xmh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙