FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaos u pariškoj zračnoj luci Roissy

Autor: mtro
ZRAČNA LUKA ROISSY, 24. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Snijeg i led izazvali su u petak kaos u pariškoj zračnoj luci Roissy, trećoj u Europi, gdje su otkazene stotine letova, a deseci tisuća putnika su blokirani i strahuju da će Božić dočekati na aerodromu.

Tijekom večeri promet u pariškim zračnim lukama se polagano uspostavljao i za subotu se predviđa uobičajen promet u Roissyju, najvećoj francuskoj zračnoj luci, objavila je Generalna uprava civilnog zrakoplovstva.

Noć između četvrtka i petka u zračnim lukama je 2.000 ljudi provelo noć, a francuski državni tajnik za prijevoz Thierry Mariani je ocijenio da postoji mogućnost da putnici dočekaju Božić na aerodromima.

Državna uprava civilnog zrakoplovstva je otkazala letove zbog snijega, leda i nedostatka tekućine za odleđivanje zrakoplova, glikola.

Mariani je priznao da problem predstavlja nedostatak sredstava za odleđivanje, dok u pariškoj regiji traje treći val hladnoće od početka prosinca, a glavna francuska tvornica odleđivača je u štrajku.

Nakon postupnog vraćanja u normalu u petak navečer kada je u Roissy sletio prvi zrakoplov natovaren odleđivačem iz Sjedinjenih Država, Uprava za zrakoplovstvo je navela da za subotu nisu predviđena otkazivanja letova.

Led i snijeg u petak su blokirali autoceste, željezničke pruge i zračne luke u Belgiji i Njemačkoj.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙