FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa snimio božićnu poruku posebno za Veliku Britaniju

Autor: rtom
LONDON, 24. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - U božićnoj poruci namijenjenoj posebno Britancima, a snimljenoj za BBC i emitiranoj u petak, papa Benedikt XVI. podsjetio je vjernike na značenje Kristova rođenja i to je prvo njegovo blagdansko obraćanje specifično jednoj zemlji koju je posjetio ove godine.

Papa se prisjetio svog četverodnevnog državničkog posjeta Engleskoj i Škotskoj u rujnu te obznanio narodu Britanije i svim anglofonima na svijetu da su dio njegovih molitava.

"Bog je uvijek vjeran svojim obećanjima no često nas iznenadi načinom na koji ih ispunjava", rekao je Papa u poruci snimljenoj u Vatikanu. "Radosno objavimo svima oko nas dobru vijest da nam Bog nudi oslobođenje od svega što nas tišti. Pruža nam nadu, donosi nam život", poručio je Papa u poruci emitiranoj u emisiji "Thought for the Day" (Misao dana) za Radio 4.

Benediktov posjet Velikoj Britaniji, prvi posjet nekog Pape toj zemlji, bio je uspješan iako se odvijao nakon skandala zbog otkrića o spolnom zlostavljanju djece unutar katoličke crkve diljem svijeta. K tomu su odnosi Rimokatoličke crkve i Engleske crkve napeti otkako je Papa ponudio onim anglikancima koji su nezadovoljni inovacijama kao što je ređenje žena, da uđu u katoličku crkvu i pritom zadrže neka obilježja svoje crkve.

Dio Britanaca kritički je primio Papinu božićnu poruku, primjerice Nacionalno sekularno društvo. "Možda je to uspjeh za BBC, no to je pljuska tisućama žrtava spolnog zlostavljanja koje su počinili klerici, a koje još čekaju pravdu", piše Društvo.

(Hina) xrt ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙