FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adris: nadamo se da politizacija neće upropastiti naše ambicije oko TE Plomin

Autor: nbrc
ROVINJ/ZAGREB, 22. prosinca 2010. (Hina) - Rovinjska Adris grupa zainteresirana je za ulaganja u zamjenski elektroenergetski objekt u Plominu te se nada "da otužna politizacija tog projekta i predizborno pripetavanje neće upropastiti takve njihove ambicije", ističu iz Adris grupe u danas objavljenoj izjavi o projektu gradnje zamjenskog elektroenergetstkog objekta u Plominu.

Tom je izjavom Adris grupa reagirala na tekstove "Jakovčić bi Plomin dao Adrisu bez natječaja" i "Novac pomirio protivnike", koji su jučer i danas objavljeni u Novom listu i Glasu Istre.

"Ambicija je Adris grupe da, uz duhanski i turistički posao, ulaže u energetski sektor, o čemu smo u više navrata govorili u medijima. Jasno smo rekli da je Adris, u skladu sa svojom dugoročnom strategijom investiranja u energetiku, zainteresiran i za ulaganja u zamjenski elektroenergetski objekt u Plominu. To više što su lokalna zajednica i HEP, uz odobravanje javnosti, pozdravili takve naše ambicije", navodi se u izjavi.

Iz Adrisa također ističu da ih takve pozitivne reakcija dodatno obvezuje da učine sve kako bi otvorili nove mogućnosti zapošljavanja, osobito mladih i obrazovanih ljudi, te osigurali dugoročnu održivost sustava pružajući našim ljudima viziju razvoja i optimizam.

"Nadamo se da otužna politizacija tog projekta i predizborno pripetavanje neće upropasti naše takve ambicije. Potrebna je suradnja naše tvrtke, Istarske županije i Vlade Republike Hrvatske jer smo uvjereni da su investicijski planovi Adris grupe u interesu naših zaposlenika, Istarske županije i nacionalnog gospodarstva", naglašavaju iz Adris grupe.

Podsjećaju također kako je Adris grupa vodeća istarska i jedna od vodećih hrvatskih tvrtki, da zapošljava 4.000 radnika, ostvaruje prihod veći od tri milijarde kuna, dnevno u državni proračun uplaćuje 12 milijuna kuna, a izvozi više od 50 posto svoje proizvodnje.

Godišnjim ulaganjima od 600 milijuna kuna Adris grupa je jedan od vodećih nacionalnih investitora, putem Zaklade Adris u znanje, kulturu i humanitarne svrhe godišnje donira gotovo milijun eura, ističe se u izjavi i napominje kako zaposlenici Adris grupe, bivši zaposlenici i umirovljenici TDR-a i danas u vlasništvu drže više od 50 posto tvrtke.

Iz Adris grupe su danas izvijestili i da je na njihov natječaj za program zapošljavanja pripravnika "Budućnost u Adrisu", koji je zaključen 20. prosinca, pristiglo više od 600 prijava mladih obrazovanih ljudi iz svih krajeva Hrvatske i različitih zanimanja.

Posebna će komisija do polovice siječnja izabrati 50 najboljih kandidata koji će potom biti pozvani na intervju, a najuspješniji će dobiti plaćeni jednogodišnji pripravnički staž u tvrtkama članicama Adris grupe koji će započeti u ožujku 2011. godine.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙