FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistanski dužnosnik poziva NATO da eliminira teroristička središta

Autor: kgab
KABUL, 22. prosinca 2010. (Hina/DPA) - Glasnogovornik afganistanskog ministarstva obrane izjavio je u srijedu da se u zemlji neće postići sigurnost sve dok NATO ne eliminira "teroristička utočišta" izvan zemlje.

"Mi vjerujemo da sigurnost neće biti uspostavljena u Afganistanu niti u regiji sve dok se ne eliminiraju financiranje, opremanje i središta okupljanja terorista izvan Afganistana", rekao je novinarima general Zahir Azimi.

Njegova je izjava uslijedila nakon što je New York Times objavio u utorak da se američki vojni zapovjednici zalažu za prekogranične napade na pakistanska područja gdje je, kako se vjeruje, sjedište talibana koji su aktivni u Afganistanu.

Na pitanje novinara podržava li afganistanska vlada takve napade, Azimi je rekao da oni "podržavaju eliminaciju terorističkih utočišta".

Snage NATO-a u Afganistanu (ISAF) priopćile su u utorak da ne razmišljaju o takvim akcijama te da su "razvile snažan radni odnos s pakistanskom vojskom glede rješavanja zajedničkih sigurnosnih pitanja".

(Hina) xkga ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙