FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Buterin: povećanje prireza u Rijeci udar na sve građane

Autor: dsil
RIJEKA,20. prosinca 2010.(Hina) - Saborska zastupnica i riječka gradska vijećnica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Vesna Buterin rekla je na današnjoj konferenciji za novinstvo da će predviđeno povećanje prireza u Rijeci za gotovo 100 posto biti izravan udar na sve građane.

Vesna Buterin ustvrdila je da je povećanje prireza rezultat nesposobnosti gradske vlasti te, kako je rekla, megalomanskih i netransparentnih, nepotrebno skupih Obersnelovih projekata koje će građani morati plaćati sljedećih godina. Među tim projektima istaknula je kompleks bazena na Kantridi, vrijednih 400 milijuna kuna, i sportsku dvoranu na Zametu vrijednu 380 milijuna kuna.

Osim tih projekata, građani će povećanim prirezom plaćati i "punjenje džepova stranačkih tajkuna", rekla je i kao primjer navela vlasnika riječke tvrtke "Tržnice" Ivana Franolića. "Iako je ugovor između grada Rijeke i 'Tržnica' štetan za grad, on još nije raskinut", rekla je Vesna Buterin, ističući da su "Obersnel i njegovi prvi suradnici licemjerni te bi trebali odstupiti sa svojih funkcija jer su bespoštedno napadali uvođenje kriznog poreza u državi, a sad uvode povećani prirez tvrdeći da je to dobro za građane".

O povećanju prireza s dosadašnjih 6,25 posto na 12 posto na temelju prijedloga gradonačelnika Vojka Obersnela odlučivat će na sutrašnjoj sjednici Gradsko vijeće. Gradonačelnik je povećanje prireza ocijenio nužnim zbog stalnog smanjenja gradskih proračunskih prihoda.

(Hina) xdsil yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙