FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: Al-Maliki u ponedjeljak imenuje nove članove vlade

Autor: mhaj
BAGDAD , 18. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Irački premijer Nuri al-Maliki u ponedjeljak bi pred parlamentom trebao iznijeti imena članova svoje nove vlade koju će činiti ministri iz svih političkih struja, čime će se okončati devetomjesečna blokada institucija u toj zemlji.

"Predsjedništvu parlamenta iznio sam premijerov zahtjev da se u ponedjeljak održi sjednica tijekom koje će iznijeti imena članova kabineta", rekao je za France presse Safaedin al-Safi, državni ministar za odnose s parlamentom i ministar trgovine u dosadašnjem kabinetu.

"Ako ministar ocijeni da mu kandidati za određena ministarska mjesta, što će ih predložiti stranački predstavnici, ne odgovaraju, na to će mjesto netko biti privremeno imenovan, dok se ne pronađe odgovarajuća osoba", rekao je al-Safi, dodavši kako će šef vlade otkriti i imena troje zamjenika premijera.

Al-Malikija je 25. studenoga predsjednik Džalal Talabani zadužio da u roku od 30 dana, u skladu s ustavom, imenuje članove novog kabineta. Imenovanje članova s nestrpljenjem očekuju stanovnici Iraka, ali i strane tvrtke zbog svojih investicija u primjerice, javnu infrastrukturu poput vodovoda, opskrbu električnom energijom i slično, jer je u zemlji sve u blokadi ako ne postoji vlada koja prema ustavu neke stvari mora odobriti.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙