FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: 14 mrtvih u napadima u Bagdadu

Autor: vrad
BAGDAD, 4. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Najmanje je 14 osoba poginulo, a stotinjak je ranjeno u subotu ujutro u novim bombaškim napadima u Bagdadu, među kojima je i niz napada na iranske hodočasnike, izvijestili su čelnici sigurnosne službe.

U četvrti Kazimiji, gdje je mauzolej imama Muse, jedno od glavnih svetišta šijitizma, u dvije gotovo istodobne eksplozije poginulo je pet osoba, među kojima četvero iranskih hodočasnika, a 18 je ranjeno, među kojima 11 Iranaca, rekao je čelnik ministarstva unutarnjih poslova koji nije htio otkriti identitet.

Prva se eksplozija dogodila u napuštenoj kući punoj eksploziva, a druga u automobilu s eksplozivom koji je aktiviran nedaleko odatle, pokraj hotela u kojemu odsjedaju iranski hodočasnici.

U četvrti Šuali, bombaš za upravljačem automobila krcatog eksploziva zaletio se u autobus s iranskim hodočasnicima i aktivirao punjenje, dodao je. Poginula su dvojica Iranaca, a 28 osoba, među kojima 19 hodočasnika je ranjeno.

U četvrti Bahiji u eksploziji autobombe poginulo je šestero ljudi, a 42 je ranjeno, a u Karadi je u eksploziji bombe jedna osoba smrtno stradala, a 8 je ranjeno, navode čelnici ministarstava unutarnjih poslova i obrane.

Ti se napadi događaju dan nakon pogibije 17 ljudi, među kojima 14 Iranaca, u sudaru dvaju autobusa na jugu Bagdada. Hodočasnici su bili na putu u sveti grad Nadžaf, 150 km južno od Bagdada, gdje je mauzolej imama Alija kojega šijiti najviše štuju. U tom su napadu ranjene 53 osobe.

Unatoč znatnom smanjenju nasilja u Iraku zadnjih godina, napadi su i dalje česti, osobito u Bagdadu.

(Hina) xvrad ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙