FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hebrang: ne znam kada će biti izvanredna sjednica Sabora

Autor: rkor
ZAGREB, 17. prosinca 2010.(Hina) - Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik saborskog Kluba te stranke Andrija Hebrang izjavio je nakon današnjeg sastanka u Banskim dvorima da ne zna kada će biti izvanredna sjednica Hrvatskog sabora jer to ovisi o dinamici kojom će premijerka Jadranka Kosor odlučivati o rekonstrukciji Vlade te dodao da se o tome na sastanku nije razgovaralo.

U Banskim je dvorima nakon današnje sjednice Vlade održan sastanak na kojem su uz premijerku Jadranku Kosor i dio ministara nazočili i pojedini saborski zastupnici HDZ-a.

Uz Hebranga, na sastanku su bili i potpredsjednici HDZ-a Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak te glavni tajnik stranke Branko Bačić.

Premijerka Jadranka Kosor, koja je odmah nakon sastanka otišla u Grabovnicu, gdje će upaliti lampice u povodu početka "Božićne priče u Čazmi", novinarima nije davala nikakve izjave.

Na upit hoće li u iduća dva tjedna doći do izvanredne sjednice Hrvatskog sabora, Hebrang je odgovorio kako to još nije poznato.

"To još ne znamo, to ovisi o tome kakvom dinamikom će premijerka odlučivati o rekonstrukciji Vlade. Za sada još nemamo informacije o tome", kazao je i dodao da rekonstrukcija Vlade nije bila tema sastanka.

"U Vladi nitko nije smijenjen jer uopće nismo imali sastanak na temu smjene i rekonstrukcija", odgovorio je na upit novinara.

Tema sastanka bila je koordinacija rada Vlade i Sabora jer je Vlada donijela novi program zakonodavnih aktivnosti koji, ističe, treba uskladiti i sinhronizirati sa Saborom.

"Treba donijeti još niz zakona koji se tiču EU, niz odluka koji se tiču nastavka i intenziviranja gospodarskog programa i u tom smislu smo danas dogovorili što ćemo i kada raditi", rekao je Hebrang.

(Hina) xrkor ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙