FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hebrang: nemam saznanja o postojanju 'crnih fondova'

Autor: rkor
ZAGREB, 17. prosinca 2010.(Hina) - Potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang izjavio je danas kako nema nikakva saznanja o postojanju navodnih crnih fondova iz kojih se financirao HDZ, a uvjeren je i da o njihovom eventualnom postojanju ništa ne zna ni predsjednica Vlade i stranke Jadranka Kosor.

Hebrang je to kazao novinarima na ulasku u zgradu Vlade u koju su, osim njega ušli i potpredsjednici HDZ-a Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak i glavni tajnik stranke Branko Bačić.

Nitko od njih nije htio govoriti o razlozima dolaska u Vladu.

Upitan je li imao ikakvih saznanja o postojanju tzv. crnih fondova i iz kojih se financirao HDZ-a, a o kojima se govori i piše u javnosti, Hebrang je kazao kako o tome nema nikakvih saznanja.

"Ne da nisam imao, nego sam još uvijek u uvjerenju, budući da to nije dokazano, da je tako nešto nemoguće. Ne mogu vjerovati da se moglo baratati s tako milijunskim ciframa mimo zakona", rekao je.

Upitan vjeruje li da ni premijerka Kosor nije ništa znala, Hebrang je odgovorio: "Ne da vjerujem, nego sam siguran, jer, sad kad razgovaramo i rekonstruiramo brojne događaje, ne možemo uopće ući u trag takvom paralelnom sustavu".

Saznanja o mogućim crnim fondovima nema ni ministar obitelji i branitelja Tomislav Ivić.

"Nemam pojma ni o kakvim novcima ni sredstvima, posebice kad se radi o Osječkoj televiziji", rekao je Ivić novinarima nakona završetka današnje sjednice Vlade.

Mediji danas, naime, pišu da su novcima iz crnih fondova "kupovani" i pojedini mediji, među njima i Osječka televizija. U kontekstu te televizijske kuće spominje se i Ivić, koji je tada bio predsjednik osječko-baranjskoga HDZ-a.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks je upitan hoće li doći do rekonstrukcije Vlade kratko kazao "vidjet ćemo", a Hebrang je pak, pokazujući na zgradu, kazao kako je Vlada potpuno rekonstruirana nakon granatiranja 1991.

(Hina) xrkor ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙