FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Bajs: stručnog znanja nikad dosta

Autor: tmis
ZAGREB, 17. prosinca 2010. (Hina) - Uručujući danas uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad desetorici djelatnika iz sustava turističkih zajednica, koji su taj ispit u Hrvatskoj položili među prvima, ministar turizma Damir Bajs kazao je da je to nova kvaliteta u tom sustavu koja će dati odgovarajuće rezultate te da stručnog znanja nikad dosta.

Polaganje ispita za rad na stručnim poslovima u turističkom uredu u turističkim zajednicama propisano je novim Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (iz 2008.). Obvezni su ga položiti svi oni koji rade u sustavu turističkih zajednica (TZ) manje od 10 godina i nemaju odgovarajuću stručnu spremu, naglasio je ministar Bajs.

Dodao je da je to prvi put da se tako nešto polaže otkako postoji sustav TZ, a ispitna građa je iz pet predmeta (sustav TZ, boravišne pristojbe, članarine u TZ, usluge u turizmu i ugostiteljske djelatnosti).

Svi koji će se zapošljavati u sustavu morat će također položiti taj ispit, a od ukupno 500 trenutno zaposlenih u tom sustavu 300 ih ima obvezu položiti taj ispit. Do sada ih je na ispite izašlo 206, a 29 ga nije položilo.

Od deset djelatnika koji su danas primili uvjerenja o položenom stručnom ispitu sedam je žena i tri muškarca, među njima je i četiri direktora/ica turističkih ureda.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙