FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Feal otvorio novi pogon

Autor: zkre
MOSTAR, 16. prosinca 2010. (Hina) - Tvrtka Feal iz Širokog Brijega otvorila je danas novi pogon prešaonice aluminijskih profila u koji je uloženo šest milijuna eura.

Na svečanosti otvaranja rečeno je kako će se proizvodi iz ovog suvremenog pogona isporučivati na tržište Europske unije. Preša koja je instalirana u novim pogonima Feala snage je pritiska 1400 tona, a proizvođač je dugogodišnji partner GIA iz Španjolske. Na toj preši se prerađuju aluminijski trupci u različite specijalne profile.

Širokobriješki Feal je unatoč krizi u metalnoj i automobilskoj industriji u posljednje dvije godine uspio udvostručiti izvoz u zemlje Europske unije, rečeno je na svečanosti.

Kada je širokobriješka tvrtka privatizirana 2000. prerađivali su 500 tona aluminija godišnje, a ove godine će preraditi 16.000 tona.

Proizvodi Feala prodaju se na tržištima Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Libije, Irana, Katara, Kazahstana, Rusije, Sjedinjenih Američkih Država.

Feal Grupa danas zapošljava više od 500 radnika, uključujući i prešaonicu u Tvornici lakih metala u Šibeniku. Oko 430 radnika je zaposleno u BiH u dijelu proizvodnje koja se odvija u Širokom Brijegu, Mostaru i Sarajevu te Banja Luci.

(Hina) xzkre yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙