FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Humanitarna udruga Gadafijeva sina povlači se iz politike

Autor: akoz
ALGIERS, 16. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Sin libijskog čelnika Moamera Gadafija najavio je da se njegova dobrotvorna udruga povlači iz politike, što pokazuje da je izgubio borbu s konzervativcima za nadmoć, koji se protive njegovim reformskim nastojanjima.

Zaklada "Gadafi" jedna je od glavnih poluga utjecaja Saifa al-Islama Gadafija koji slovi kao jedan od mogućih nasljednika svojega oca. No on se sukobio sa suparnicima zbog svojih planova državne reforme.

"Međunarodna zaklada 'Gadafi za humanitarni rad i razvoj' najavila je da će se povući iz politike, političkih reforma i pitanja ljudskih prava", izjavila je ta udruga.

"Ona će udvostručiti napore u svojim osnovnim zadaćama razvoja i humanitarnog rada nudeći pomoć potrebitima, posebice u afričkim zemljama", kaže se u izjavi na arapskom jeziku.

Izjava kaže da je upravni odbor zaklade tako odlučio jer je političko djelovanje zasjenjivalo njezin dobrotvornii rad, usredotočen uglavnom na subsaharsku Afriku.

Dugotrajna borba za prevlast između Saifa al-Islama i moćnih konzervativaca, među kojima su neki i iz okružja njegova oca, zaoštrila se ovih mjeseci. Kako ocjenjuju neki libijski analitičari, odluka zaklade pokazuje da je moć Saifa al-Islama sada ograničena.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙