FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: jaka bura otežava promet na dionici D8

Autor: nkot
ZAGREB, 16. prosinca 2010. (Hina) - Zbog jake bure dionica Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene zatvorena je za autobuse na kat, kamp prikolice i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je poslijepodne Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim cestama u Lici na D 1 Krnjak-Grabovac-Korenica-Udbina, D 23 Žuta Lokva-Senj, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Josipdol-Poljanak, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, te na županijskim i lokalnim cestama na području Gospića i Senja.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji, a vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.

Opreznije treba voziti zbog moguće poledice u većem dijelu unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog vode na kolniku, za sav su promet zatvorene županijske ceste: ŽC 5146 Donji Kosinj-Rudinka, ŽC 3156 Žažina-Mala Gorica i ŽC 3275 Stankovac-Slana.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Na graničnim prijelazima Macelj i Mursko Središće pojačan je ulaz teretnih vozila. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 tone.

Trajekti i katamarani plove redovito.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙