FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica: Đukanović opovrgnuo glasine da podnosi ostavku

Autor: dram
PODGORICA, 15. prosinca 2010. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanović opovrgnuo je u srijedu medijske spekulacije da će na redovitoj vladinoj sjednici u četvrtak podnijeti ostavku, no nije zanijekao da bi to mogao učiniti do kraja godine.

Podgorički mediji ranije su najavljivali da će se Đukanović povući s dužnosti krajem prosinca pošto Crna Gora dobije status kandidata za članstvo u Europskoj uniji, a što se očekuje na summitu EU-a koji počinje upravo u četvrtak.

"Demantiram", rekao je Đukanović novinarima, a na pitanje hoće li Novu godinu dočekati kao premijer i čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) odgovorio je "vidjet ćemo".

U crnogorskoj javnosti očekuju da će Đukanovića na dužnosti predsjednika vlade naslijediti sadašnji potpredsjednik i ministar financija Igor Lukšić.

Đukanović je od 1991. godine pet puta bio biran za premijera te jednom za predsjednika Crne Gore. Vodio je Blok za neovisnu Crnu Goru i pod njegovim vodstvom Crnogorci su na referendumu 21. svibnja 2006. donijeli povijesnu odluku o obnovi crnogorske neovisnosti.

(Hina) xdram yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙