FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Popijač u Ankari

Autor: dsta
ZAGREB, 14. prosinca 2010. (Hina) -

Peta sjednica Mješovitog hrvatsko-turskog gospodarskog odbora održana je danas u Ankari, a sjednicom su predsjedali sa hrvatske strane ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, a sa turske strane ministar pravosuđa Sadullah Ergin.

Na sjednici odbora, koji je obuhvatio široki spektar tema iz područja gospodarstva, poljoprivrede, znanosti, okoliša, prometa, mjeriteljstva i normi, istaknuto je kako su bilateralni odnosi dviju država kontinuirano dobri, ali postoje još mnoge mogućnosti unapređenja bilateralne suradnje. Posebice se razgovaralo o mogućnostima poboljšanja gospodarske suradnje s naglaskom na povećanje robne razmjene, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.

Ministar Popijač je govoreći o mogućnostima investiranja u hrvatske projekte pozvao turske investitore da ulažu u Hrvatsku kako u privatni tako i u javni sektor, a posebice u industrijske projekte.

Danas je ministar Popijač u Ankari održao bilatelarne sastanke s turskim kolegama. Na sastanku s ministrom poljoprivrede i ruralnih poslova Mehdijem Ekerom razgovarao je, pored ostalog, i o mogućnostima izvoza hrvatskog mesa - govedine u Tursku.

Sastao se s državnim ministrom za kapitalne projekte Cevdetom Yilmazom s kojim je razgovarao o ulagačkim potencijalima dviju država.

Sutra će u Istanbulu ministar Popijač zajedno s predstavnicima više od 20 hrvatskih tvrtki prisustvovati 12-tom po redu Hrvatsko-turskom poslovnom vijeću prilikom kojega će hrvatske tvrtke imati poslovne razgovore s turskim partnerima.

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙