FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porezni zakoni mogli bi ugroziti američki kreditni rejting - Moody's

Autor: gple
WASHINGTON, 14. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Agencija Moody's upozorila je Sjedinjene Države da će eventualna odluka Kongresa o produljenju opsežnog paketa poreznih olakšica i naknada za nezaposlene ugroziti najviši kreditni rejting te zemlje.

Usvajanje tih odredbi u Kongresu povećat će izglede da se prognoza o kreditnom rejtingu izmijeni u negativnu, objavila je u ponedjeljak agencija Moody's.

„Ako se ne poduzmu mjere koje će amortizirati učinak tih odluka, njihovo će usvajanje nepovoljno utjecati na zaduživanje SAD-a i povećati vjerojatnost negativne prognoze za važeći rejting američke vlade Aaa u iduće dvije godine“, kazao je analitičar Moody'sa Steven Hess.

Prijetnja izmjenom prognoze nije istovjetna sniženju rejtinga ali bi mogla uzdrmati svjetska financijska tržišta i potaknuti snažan rast troškova zaduživanja za američku vladu.

Porezne odredbe uključuju produljenje za dvije godine niza opsežnih poreznih olakšica koje su uvedene 2001. i 2003. za mandata Georgea W. Busha, s predviđenim rokom isteka 1. siječnja 2011., te produljenje naknada za nezaposlene.

Provedba aktualne verzije plana stajat će gotovo 858 milijardi dolara u razdoblju od 10 godina, procjenjuju stručnjaci u Kongresu.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙