FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oprezan početak trgovanja na europskim burzama

Autor: scvi
LONDON, 14. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Na europskim je burzama današnje trgovanje počelo suzdržano, jer ulagači s oprezom čekaju sjednicu čelnika američke središnje banke i njihov osvrt na stanje u najvećem svjetskom gospodarstvu.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica oslabio je do 9,30 sati 0,1 posto, na 1.128 bodova, nakon šest dana neprestanog rasta.

Frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC indeks bili su u 9,30 sati u minusu oko 0,1 posto.

„Tržište se tijekom šest dana neprestanog rasta probilo na više cjenovne razine, pa se sada konsolidira. Ulagači čekaju sjednicu čelnika Feda za naznake o stanju u američkom gospodarstvu“, kaže Bernard McAlinden, strateg u tvrtki NCB Stockbrokers.

Čelnici američke središnje banke održat će danas zadnju ovogodišnju sjednicu. Očekuje se da će potvrditi odluku o programu kupnje državnih obveznica za 600 milijardi dolara, a s nestrpljenjem se čeka i osvrt na situaciju u gospodarstvu.

Nakon jučerašnjeg snažnog rasta, jutros su, zbog slabljenja cijena sirovina, pale cijene dionica u rudarskom sektoru. Dionice Rio Tinta, BHP Billitona i Vedante pojeftinile su između 0,6 i 0,7 posto.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros ojačao 0,2 posto, na 10.316 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙