FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vezano uz predstavke građana DORH postupao u skladu sa zakonom

Autor: mvra
ZAGREB, 13. prosinca 2010. (Hina) - Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije na današnjoj je sjednici zatvorenoj za javnost razmatralo izvješće DORH-a i USKOK-a o postupanju s predstavkama građana upućenih vijeću i zaključilo da je Državno odvjetništvo postupio u skladu sa svojim ovlastima.

Nacionalno vijeće smatra da je učinkovit i neovisan rad Državnog odvjetništva u ovom trenutku ključan za uspjeh borbe protiv korupcije i za vraćanje povjerenja građana u institucije državne vlasti pa stoga inzistira da se osiguraju svi uvjeti za takav rad u kadrovskom, logističkom i zakonodavnom smislu, rekao je novinarima nakon sjednice, predsjednik Vijeća Željko Jovanović.

Vijeće je, kazao je Jovanović, imalo 109 predmeta koje je uputilo Državnom odvjetništvu a među njima su predmeti povezani s radom Hrvatskih šuma, Hrvatske pošte, Hrvatskih cesta pa i bivšeg premijera Ive Sanadera.

Vijeće je danas prihvatilo i Izvješće o svom radu od 1. lipnja 2009. do 30. lipnja 2010. Usvojen je i zaključak da se s obzirom na zbivanja u proteklih pola godine od zaključenja ovog izvješća što prije izradi šestomjesečno izvješće za 2010. koje bi se uputilo Saboru.

Na upit kako komentira činjenicu da je osumnjičeni vlasnik Dioki grupe i Novog lista Robert Ježić financirao predsjedničku kampanju Ive Josipovića, predsjednik Vijeća je rekao da je kampanja predsjednika Josipovića bila najtransparentnija kampanja u kojoj su predočeni svi donatori i u kojoj nije bilo niti jednog tajnog ili crnog fonda.

U vrijeme kad je Robert Ježić donirao 200.000 kuna u predsjedničkoj kampanji nisu postojale nikakve sumnje niti istrage protiv njega, kazao je Jovanović, dodavši da je Ježić poznati Riječanin koji je bio društveno aktivan i koji je dao brojne donacije, između ostalog KBC-u Rijeka.

"Ništa netransparentno se nije dogodilo, predsjednik Josipović nije mogao biti vidovit u predsjedničkoj kampanji pa procijeniti da će Robert Ježić jednog dana biti optuženik", zaključio je Jovanović.

(Hina) xmvr yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙