FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

APA: nema obavijest da se Sanader nalazi u Austriji

Autor: nbar
BEČ, 10. prosinca 2010. (Hina/APA) - Austrijske vlasti u ovom trenutku nemaju obavijesti da bi se bivši hrvatski premijer Ivo Sanader mogao nalaziti u Austriji, kazao je u petak glasnogovornik austrijske kriminalističke policije Alexander Marakovits za austrijsku novinsku agenciju APA.

Marakovits je dodao da je tjeralica za Sanaderom važeća i u Austriji. Hrvatska je objavila međunarodnu tjeralicu za bivšim hrvatskim premijerom, koji je u četvrtak napustio Hrvatsku.

Glasnogovornica slovenske policije Vesna Drole izjavila je za agenciju STA da je hrvatska policija obavijestila slovensku o tome da je za bivšim premijerom Ivom Sanaderom raspisana međunarodna tjeralica i na toj se osnovi za njim traga u Sloveniji.

Drole nije htjela ništa reći o tome nalazi li se Sanader možda u Sloveniji. Objasnila je kako bi Sanadera u slučaju eventualnog uhićenja u Sloveniji policija prvo odvela istražnom sucu, koji bi zatim odlučio o mogućem izručenju Hrvatskoj. Hrvatska i Slovenija imaju sklopljen ugovor o izručenju.

(Hina) xnab ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙