FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

State Department ne želi komentirati Sanaderovo napuštanje Hrvatske

Autor: dhai
WASHINGTON , 9. prosinca 2010.(Hina) - Američki State Department u četvrtak je odbio komentirati napuštanja Hrvatske bivšeg premijera Ive Sanadera, koji je prema nekim nagađanjima na putu u SAD.

"Nemamo komentara", rekao je za Hinu dužnosnik State Departmentova ureda za europske poslove, na traženje komentara o Sanaderovu odlasku iz Hrvatske na dan kada mu je ukinut zastupnički imunitet i izdan nalog za uhićenje zbog istrage o korupciji.

Kevin Hallinan, izvršni direktor Centra za istočnu i središnju Europu pri Harriman institutu, Sveučilišta Columbia u New Yorku, gdje je Sanader znanstveni suradnik, također je odbio komentirati odlazak iz Hrvatske bivšeg premijera optuženog za korupciju.

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić prihvatio je u četvrtak navečer USKOK-ov zahtjev i odredio jednomjesečni istražni pritvor bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Pritvor za bivšeg premijera i saborskog zastupnika, kojemu je danas oduzet imunitet, određen je zbog opasnosti od bijega i zbog utjecaja na svjedoke, rekao je Hini Devčić koji je o zahtjevu USKOK-a odlučivao na posebnom ročištu.

Time su se stekli uvijeti za raspisivanje međunarodne tjeralice protiv bivšeg hrvatskog premijera.

(Hina) xdh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙