FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI: Jandroković se sastao s predsjednicama dvaju danskih parlamentarnih odbora

Autor: vmrs
ZAGREB, 9. prosinca 2010. (Hina) - Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u četvrtak u Kopenhagenu za radnog posjeta Danskoj s predsjednicom odbora za vanjsku politiku danskog parlamenta Evom Kjer Hansen i predsjednicom odbora za europske poslove Anne-Marie Meldgaard, priopćio je MVPEI.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo izuzetnim i tradicionalno prijateljskim odnosima dviju zemalja, a ministar Jandroković zahvalio je Danskoj na stalnoj potpori u tijeku pristupnog procesa Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji.

U tom kontekstu posebno je istaknuta bilateralna pomoć Danske, osobito u reformi javne uprave.

Svoje sugovornice Jandroković je izvijestio i o pristupnom procesu za hrvatsko punopravno članstvo u Europskoj uniji i nastojanjima da se pregovori dovrše u prvoj polovici 2011., u tijeku mađarskog predsjedanja EU-om.

Na sastanku je izraženo uvjerenje u još jaču bilateralnu suradnju parlamenata dviju zemalja, napose parlamentarnih odbora za vanjske poslove i europske integracije. S tim u vezi predsjednice danskih parlamentarnih odbora najavile su posjet Hrvatskom saboru u prvoj polovici iduće godine, izrazivši želju da još više unaprijedi razina međusobnih odnosa.

Predsjednice odbora Hansen i Meldgaard istaknule su kako unatoč zahtjevnu procesu pristupa u Europsku uniju Hrvatska pokazuje odličan napredak i spremnost da ispuni sve potrebne uvjete, a zanimale su se i za stanje u jugoistočnoj Europi, kaže se u MVPEI-jevu priopćenju.

(Hina) xvm/xpp ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙