FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TI: u BiH i dalje prevladava politička korupcija

Autor: rmav
SARAJEVO , 9. prosinca 2010. (Hina) - Korupcija je u Bosni i Hercegovini i dalje prisutna i na najvišim razinama vlasti i taj problem gotovo i nije moguće riješiti jer za to nema političke volje, izjavio je u četvrtak u Sarajevu Srđan Blagovčanin, voditelj bosanskohercegovačkog ogranka organizacije Transparency International (TI).

Na konferenciji sazvanoj u povodu Međunarodnog dana borbe protiv korupcije Blagovčanin je upozorio kako i nedavno objavljeno izvješće Europske komisije o problemu korupcije upućuje na raširenost političke korupcije u BiH, a od prije je poznato kako je, po istraživanjima TI-a, BiH svrstana među najkorumpiranije države u regiji.

"Korupcija je u BiH prisutna na najvišim razinama vlasti i u nju su uključene političke elite", ustvrdio je Blagovčanin.

Glavni državni odvjetnik Bosne i Hercegovine Milorad Barašin izjavio je kako je borba protiv korupcije u zemljama poput BiH vrlo težak proces, jer ni zakonski propisi ne potiču njegovu punu učinkovitost.

Posebice je istaknuo pitanje oduzimanja protuzakonito stečene imovine, kazavši kako je za to potrebno donijeti poseban zakon.

Po istraživanju koje je proveo TI, 71 posto građana u BiH nezadovoljno je naporima koje državne vlasti poduzimaju u borbi protiv korupcije, što je i najviši postotak među 86 država uključenih u istraživanje.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙