FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kolumbija: FARC objavio da će bezuvjetno osloboditi petoricu talaca

Autor: vrad
BOGOTA, 8. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Kolumbijska gerila FARC objavila je u srijedu da će bezuvjetno osloboditi petoricu talaca, među kojima su policajac, dvojica vojnika i dvojica političara, ali nije navela kada, u priopćenju objavljenu na internetskoj stranici Anncola.

"Odluka je donesena, a kad ćemo ih pustiti na slobodu, ovisit će o vladinim jamstvima kako bi (bivša) senatorica (Piedad) Cordoba mogla primiti one koje ćemo osloboditi", rekla je gerila Kolumbijskih revolucionarnih oružanih snaga, po toj stranici.

Puštanje na slobodu policajca Gullerma Solorzana, vojnika Salina Sanmiguela i Henryja Lopeza Martineza i gradskih vijećnika Marcosa Vaquera i Armanda Acune FARC je prikazao kao čin usmjeren prema Cordobi koja je posredovala u četrnaest prijašnjih oslobađanja talaca FARC-a.

Dana 27. rujna Piedad Cordoba je smijenjena i izrečena joj je osamnaestogodišnja zabrana političkog djelovanja, pošto je državno tužiteljstvo ocijenilo da je "prekoračila svoje ovlasti koje joj je dala vlada" u humanitarnoj razmjeni.

Gerila FARC, utemeljena 1964., djeluje gotovo na polovici kolumbijskog teritorija. Po podatcima ministarstva obrane, ima oko 7000 boraca.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙