FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković s britanskim dužnosnikom za europska pitanja i ministrom za poslovanje

Autor: ista
ZAGREB, 7. prosinca 2010. (Hina) - Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u utorak u Londonu sa savjetnikom britanskog premijera za europska i globalna pitanja Jonom Cunliffeom koji je izrazio uvjerenje da je hrvatske pristupne pregovore s Europskom unijom moguće dovršiti u prvoj polovici 2011., tijekom mađarskog predsjedanja EU-om, a sastao se i s državnim ministrom za poslovanje i poduzetništvo Markom Priskom, priopćio je MVPEI.

Jandroković, koji je u radnom posjetu Velikoj Britaniji, složio se s Cunliffeom o važnosti europske budućnosti za zemlje jugoistočne Europe.

"Hrvatska ulaže velike napore u bilateralnu i regionalnu suradnju sa svojim susjedima", kazao je ministar Jandroković, istaknuvši još jednom kako je perspektiva članstva u Europskoj uniji najbolje jamstvo mira i stabilnosti za sve zemlje u regiji, navodi se u priopćenju.

Svog sugovornika ministar Jandroković je izvijestio i o reformama u pravosuđu te borbi protiv korupcije.

Jandroković se sastao i s državnim ministrom za poslovanje i poduzetništvo Markom Priskom koji je skrenuo pažnju na britansku proceduru pokretanja poslovanja kao jednu od najučinkovitijih u Europi, izrazivši spremnost za prenošenje tih iskustava Hrvatskoj. Na sastanku je bilo riječi i o načinima motiviranja te poticanja malog i srednjeg poduzetništva, stoji u priopćenju.

Iskazavši zadovoljstvo nedavno održanim Britansko-hrvatskim poslovnim forumom u Zadru, na kojem je sudjelovalo 26 britanskih tvrtki zainteresiranih za poslovanje s hrvatskim partnerima, a nakon kojeg su uslijedili sastanci poslovnih ljudi, Jandroković je istaknuo ostala područja s dodatnim mogućnostima poslovanja.

U srijedu će se, u okviru ovog posjeta ministra Jandrokovića Velikoj Britaniji, biti organiziran okrugli stol s poslovnim ljudima londonskog Citya, kao i sastanak sa skupinom britanskih gospodarstvenika. Tom će prigodom biti predstavljene mogućnosti ulaganja u Hrvatsku, uz informacije o zakonskom okviru i investicijskim poticajima.

Velika Britanija je dvanaesta zemlja po ukupnim ulaganjima u Republici Hrvatskoj. Ukupna britanska ulaganja u Hrvatsku u razdoblju od 1993. do 2010. iznosila su 421 milijun eura, dok su hrvatska u istom razdoblju dosegla 46 milijuna eura.

(Hina)xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙