FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 6. prosinca

Autor: dvla
ZAGREB, 6. prosinca 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 6. prosinca.

BANJA LUKA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović dobitnik je nagrade "Osoba 2010. godine" koju tradicionalno dodjeljuju banjolučke Nezavisne novine. Nagrada će mu biti dodijeljena u ponedjeljak navečer u Banjoj Luci zbog nesebičnog angažmana u uspostavi boljih, čvršćih veza među narodima i državama u regiji. Predsjednik Josipović sastat će se s visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inzkom, Nebojšom Radmanovićem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH i Bakirom Izetbegovićem, članom Predsjedništva BiH, s predstavnicima Udruge Hrvata Banja Luka i Udruge povratnika Hrvata u Republiku Srpsku i Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske. Prije dolaska u Banja Luku, Josipović će se u Jajcu sastati s predstavnicima lokalne zajednice.

BRUXELLES - Andrija Hebrang, predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice, i Boris Klemenić, zastupnik u Hrvatskom saboru i član Kluba zastupnika Hrvatske seljačke stranke, sudjelovat će na 13. summitu predsjednika Klubova zastupnika stranaka nacionalnih parlamenata koje su članovi i dio obitelji Europske pučke stranke (EPP).

NEW YORK - Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz podnosi svoje novo polugodišnje izvješće o izlaznoj strategiji u radu Haaškog suda pred Vijećem sigurnosti UN-a, a u njemu će ocijeniti i suradnju Hrvatske s ICTY-jem.

ŽENEVA - Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton održat će razgovore s glavnim iranskim nuklearnim pregovaračem Saidom Džalilijem o iranskom nuklearnom programu. Ashton će na razgovorima predstavljati velike sile okupljene u skupinu "5+1" (pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a, SAD, Kina, Velika Britanija, Francuska i Rusija te Njemačka).

VARŠAVA - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev doputovat će u dvodnevni posjet Poljskoj. Predviđa se da će s poljskim kolegom Bronislawom Komorowskim među ostalim razgovarati i o masakru u Katinu.

WASHINGTON - Sastanak ministara vanjskih poslova Južne Koreje, Japana i SAD-a posvećen Sjevernoj Koreji.

Dežurni:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: **385 1 4808645

Fax: **385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙