FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Metković: nastavlja se saniranje posljedica od poplave

Autor: hspa
METKOVIĆ, 5. prosinca 2010. (Hina) - Zbog smanjenih potreba obrane od poplava na području Matkovića i Opuzena snage Županijske vatrogasne zajednice i Hrvatske gorske službe spašavanja smanjuju broj ljudi i opreme, ali nastavljaju s aktivnostima saniranja i pomoći ugroženom stanovništvu, opskrbom namirnicama, pitkom vodom te dezinfekcijskim sredstvima, rečeno je danas na sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije i grada Metkovića.

Hrvatske vode donijele su jutros rješenje o prestanku izvanrednih mjera obrane od poplava na području Neretve, a na snazi su ostale redovite mjere obrane od poplava. Vodostaj Neretve u Metkoviću u 12 sati iznosio je 312 centimetara, a u Opuzenu 208.

Na sjednici je rečeno kako se nastavlja rad svih služba koje su uključene u zaštitu i spašavanje te uklanjanju posljedica izazvanih poplavama.

Neretva je poplavila 1000 objekata kod Metkovića, 200 objekata na području Komina te pet objekata na području Kule Norinske.

Zagrebački ured za upravljanje u hitnim situacijama, kako je danas priopćeno, poslao je na traženje metkovskoga gradonačelnika vozilo (Grič-460) "šumar" sa pet potopnih pumpa. Vozilo s posadom ostati će u Metkoviću tri dana, odnosno do kad bude potrebno.

(Hina) xhspa ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙