FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okrugli stol "Suradnjom gradova k Europi"

Autor: ivuc
OSIJEK, 2. prosinca 2010.(Hina) - U Osijeku se danas održava okrugli stol "Suradnjom gradova k Europi", na kojem sudjeluju predstavnici gradskih uprava iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, nacionalnih zajednica iz tih država te organizacija civilnog društva.

Skup je dio projekta "Regionalna partnerstva za interkulturalnu suradnju", koji se provodi uz potporu Europske komisije.

Nositelj toga regionalnog projekta je subotička gradska uprava, a u provedbi sudjeluju agencije lokalne demokracije (ALD) iz Osijeka, Subotice i Mostara te Asocijacija agencija lokalne demokracije (AALD) iz Strasbourga.

Voditelj osječkog ALD-a Miljenko Turniški rekao je kako se takvi skupovi organiziraju još od 1993. kako bi građani na lokalnoj razini što više znali o Europskoj uniji, kako ne bi bili fascinirani institucijama i velikim imenima, već težili što boljim predstavnicima interesa svoje sredine.

Predstavnica AALD-a iz Strasbourga i direktorica subotičkog ALD-a Stanka Parać rekla je kako se takvim skupovima želi promicati sudjelovanje građana u kreiranju lokalne politike i donošenju odluka, istaknuti ulogu lokalne samouprave u europskim integracijama i procesu proširenja Europske unije te ojačati lokalna partnerstva, posebice s nevladinim udrugama.

Kako je istaknuto, cilj skupa i cjelokupna projekta jest pridonijeti razumijevanju regionalnih različitosti, posebice mogućnostima razvoja suradnje multietničkih lokalnih zajednica.

Na okruglom stolu, uz ostalo, govorit će se o ulozi lokalnih samouprava kao sudionicima razvoja dobrosusjedstva i regionalne suradnje.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙