FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radio 101 ponovno pokrenuo program

Autor: nkot
ZAGREB, 2. prosinca 2010. (Hina) - Radio 101 popodne je ponovno pokrenuo program nakon jednodnevna puštanja džinglova, no veći dio zaposlenika i dalje štrajka, doznaje se od predsjednika uprave Drage Perića.

"Štrajk traje do ispunjenja zahtjeva, no sindikat i štrajkaši ne ometaju zaposlenike koji žele raditi pa nastavljamo emitirati program i ispunjavati svoje poslovne obveze", kazao je za Hinu Perić.

Po njegovim riječima, trenutačno radi 15-ak zaposlenika i honoraraca u glazbenoj redakciji i informativnom programu.

Sindikat novinara Hrvatske na Radiju 101 jučer je započeo štrajk jer uprava nije radnicima u dogovorenu roku isplatila plaće za lipanj, srpanj i kolovoz. Štrajku se jučer odazvalo 28 od 35 stalno zaposlenih i 10-ak honoraraca.

Skupština Radija 101 sinoć je većinom glasova (60 posto) poduprla direktora Dragu Perića, čiju je ostavku zatražilo 19 od 78 suvlasnika, te odlučila za 15 dana održati novu skupštinu na kojoj bi se trebalo odlučiti o sudbini "Stojedinice", to jest hoće li se dokapitalizirati ili će u stečaj.

Perić je kazao kako postoji više zainteresiranih mogućih ulagača, no nije želio otkriti o kome je riječ.

Potporu štrajkašima i njihovim zahtjevima danas je dalo Hrvatsko novinarsko društvo (HND) koje upozorava kako je vrlo važno sačuvati "Stojedinicu" jer je riječ o kultnom radiju koji je imao i ima goleme zasluge u promicanju bitnih demokratskih vrijednosti u hrvatskom društvu.

Radio 101 je prije nekoliko dana na zahtjev jednog zaposlenika, ujedno i vjerovnika, dobio privremenoga stečajnog upravitelja koji bi, po rješenju zagrebačkoga Trgovačkog suda, do odluke o otvaranju stečajnog postupka trebao utvrditi postoje li uvjeti za pokretanje stečaja ili pak za nastavak rada tog radija.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙