FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USKOK nastavlja ispitivanja u aferi Fimi media

Autor: amat
ZAGREB, 10. studenog 2010. (Hina) - Odvjetnik vlasnice "Fimi medie" Nevenke Jurak, koja danas drugoga dana iznosi svoju obranu u sjedištu USKOK-a, izjavio je da njegova branjenica odgovara na sva pitanja istražitelja.

"Odgovara na svako pitanje, ali ne smijem puno više reći", izjavio je njen odvjetnik Ivo Farčić. Kazao je da ne zna koliko će ispitivanje trajati te o kojim će sve temama biti riječi.

Nakon što je jučer kasno poslijepodne svjedočila gotovo pet sati zbog sumnji da je preko njene tvrtke iz javnih poduzeća i ministarstava izvučeno više desetaka milijuna kuna Nevenka Jurak danas je dovedena u sjedište USKOK-a nešto prije podneva.

Iako je Nevenki Jurak pritvor jučer produljen za naredna tri mjeseca nagađa se da bi nakon što u potpunosti iznese obranu mogla biti puštena da se brani sa slobode. No, zasada nitko ne želi nagađati kada bi se to moglo dogoditi.

Neslužbeno se doznaje da je novac koji su javna poduzeća i ministarstva uplaćivala njenoj tvrtki davala bivšem šefu carine i HDZ-ovom rizničaru Mladenu Barišiću, kojega se tereti da je preko "Fimi medie" izvukao čak četrdesetak milijuna državnih kuna.

Barišić je uhićen i zatvoren u Remetincu nakon što su ga u istrazi afere "Fimi media" teretili mnogi svjedoci među kojima i bivši predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak, šef Hrvatske poštanske banke Josip Protega i član Uprave Hrvatskih šuma Darko Beuk.

No, Barišić je, kako se neslužbeno doznaje, kazao da je sve radio po nalogu bivšeg premijera Ive Sanadera, kojega su i iskazima spomenuli i drugi svjedoci.

Sanader je, međutim, u Hrvatskom saboru danas negirao da mu je Barišić ili bilo tko drugi donosio novac te izjavio da ne zna ništa o financiranju svoje bivše stranke nezakonito stečenim novcem.

Sanader je neistinitima ocijenio i novinske napise da se protiv njega vode istrage u čak tri kaznena postupka. Uz aferu Fimi media to su navodno istrage o nezakonitostima u Hrvatskoj elektroprivredi i Hrvatskim autocestama

(Hina) xam yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙